Afspraak maken

Aanvullend geboorteverlof voor partners

Vanaf 1 juli 2020  is er een wetswijziging doorgevoerd over het geboorteverlof. Partners van vrouwen die bevallen zijn van een kind hebben recht op geboorteverlof. Dit geboorteverlof is met loondoorbetaling van de werkgever gedurende éénmaal het aantal werkuren per week. Dit geboorteverlof moet binnen vier weken na de geboorte van het kind opgenomen worden. Per 1 juli is er nu een aanvullend geboorteverlof van kracht. Dit geldt voor kinderen die op of na 1 juli 2020 geboren zijn en waarvoor het standaard geboorteverlof is opgenomen. 

foto baby en vader bij nieuwsbericht geboorteverlof

Hoe werkt de regeling?

Het aanvullend geboorteverlof dient minimaal vier weken van te voren aangevraag worden bij de werkgever. De regeling wordt door het UWV met 70% van het dagloon betaald en is voor de duur van maximaal vijf weken. Het verlof mag verspreid in vijf volle weken worden opgenomen en moet binnen zes maanden na de geboorte van het kind opgenomen worden. Werkgevers betalen tijdens het aanvullend geboorteverlof geen salaris. 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het  aanvullende geboorteverlof of andere verlofregelingen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

 


Ik ontdek graag met u de oplossingen voor uw organisatie! Direct contact opnemen