Afspraak maken

Stressmanagement

Juli 2017, de schoolvakanties zijn begonnen. De meeste medewerkers zijn op vakantie of gaan zeer binnenkort. Een tijd om te ontspannen van de dagelijkse beslommeringen en voor sommigen van u ook van de stress die werk en/of privé soms oproept.

Wanneer ervaren we stress en wanneer is stress ongezond? Om inzicht te krijgen in stressbeleving is het stressprofiel van Persolog ontwikkeld. In dit stressmanagementprofiel krijgt u inzicht in uw eigen stressgedrag en op welke wijze u een copingstrategie kunt ontwikkelen.

Hoe werkt dit dan?

Het persolog stressmanagementprofiel geeft na het invullen van een vragenlijst inzicht in:

  • De stressoren die de meeste invloed hebben op de stressbeleving in de werkomgeving en eventueel privé omgeving.
  • Het stressgerelateerde gedrag dat u vertoond en op welke wijze u een strategie kunt ontwikkelen om hier mee om te gaan.
  • Hoe u een plan van aanpak kunt opstellen voor de korte en de lange termijn.

De inzichten vormen de basis voor de verdere optimalisering van uw persoonlijk stressmanagement om zo ongezonde stress en een burn out te vermijden. U leert beter met stress omgaan en leert onvermijdelijke stress hanteerbaar te maken. 

Wanneer stressprofiel inzetten?

Het stressprofiel is in te zetten bij individuele coaching als ook bij training in kleine groepen. Het profiel verschaft snel inzicht en kan zowel als interventie als preventief ingezet worden. 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het Persolog stressmanagementprofiel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 


Ik ontdek graag met u de oplossingen voor uw organisatie! Direct contact opnemen