Afspraak maken

Persoonlijkheidsprofiel (DISC)

Het Persolog Persoonlijkheidsprofiel (Disc) beschrijft menselijk gedrag op basis van vier gedragsstijlen en stuurt aan op beter begrip van de eigen motivatie en die van anderen. Hoe kun je je ontwikkelen tot een succesvolle persoonlijkheid. Succesvolle mensen slagen erin om hun innerlijk potentieel te verbinden met hun uiterlijk gedrag. Zij kennen hun sterke kanten en beperkingen en zijn in staat moeilijke omstandigheden en conflicten het hoofd te bieden in persoonlijke situaties en op hun werk. 

Mensen met een Dominante (D) gedragsstijl zijn gemotiveerd om problemen op te lossen en snel tot resultaat te komen. Mensen wiens gedragsprofiel zich kenmerkt door Invloed (I) zijn gemotiveerd anderen te overtuigen. Zij zijn doorgaans open en optimistisch in hoe zij gevoelens en gedachten uitdrukken. Mensen met een Stabiele (S) gedragsstijl zijn gemotiveerd om een voorspelbare omgeving te creëren. Zij kunnen goed luisteren. Mensen met een Consciëntieuze (C) gedragsstijl zijn gemotiveerd om hoge normen na te streven. Ze willen fouten voorkomen en hechten veel waarde aan details en nauwkeurigheid.

Hoe werkt dit dan?

Het Persolog Persoonlijkheidsprofiel geeft inzicht in hoe mensen hun omgeving waarnemen en daarop reageren. Naast honderden variaties in de rapporten zijn er 20 verschillende basisprofielen te onderscheiden door gedragsstijlen te combineren. Door het invullen van twee verschillende vragenlijsten ontstaat het persoonlijkheidsprofiel. De profielbeschrijvingen zijn gebaseerd op empirisch onderzoek en de vragenlijsten worden elke vier jaar gevalideerd voor het Nederlands taalgebied. Onlangs zijn de vragenlijsten gevalideerd met de NEO-PI-R en getoetst op betrouwbaarheid met de beste resultaten in vergelijking met soortgelijke innstrumenten. 

Wanneer kan ik de DISC inzetten?

De Persolog persoonlijkheidsprofielen zijn erg geschikt voor persoonlijke ontwikkeling maar ook voor de ontwikkeling van teams. Door de gebruikte methodiek is gerichte coaching mogelijk. Het geeft concrete punten voor verbetering van de onderlinge communicatie en praktische aanwijzingen om zich aan te passen aan de eisen die bij een functie of een team horen. Voorbeelden van thema's waarbij de profielen gebruikt kunnen worden zijn:

  • Nieuwe gewoonten en gedragspatronen ontwikkelen
  • Reflecteren op eigen overtuigingen en de gevolgen voor werk en relaties
  • Reduceren van stress en het optimaal uitvoeren van taken die bij je passen

De DISC geeft niet alleen inzicht in je eigen profiel maar is tevens een leermiddel om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling. 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het Persolog persoonlijkheidsprofiel (DISC)? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 


Ik ontdek graag met u de oplossingen voor uw organisatie! Direct contact opnemen