Afspraak maken

Keuzestress??

In onze huidige maatschappij zijn we opgegroeid met het idee dat de wereld aan je voeten ligt. Er zijn ongekende mogelijkheden voor iedereen. Best een fijne gedachte dat alles mogelijk is toch? Dat alles kan en mag zorgt soms ook voor stress want we vinden het moeilijk om keuzes te maken. Wat als we de verkeerde keuze maken?

Twijfel je over je studie? Het kopen van een huis? Wel of niet doorgaan met je relatie? Wil je kinderen of juist niet? Ga je op wereldreis of kies je voor die leuke baan. Troost je, veel twintigers, dertigers en veertigers kampen met twijfel over de keuzes die ze maken. De ongekende mogelijkheden die er zijn zorgen soms voor onrust, slapeloze nachten en onzekerheid. Vooral de vraag wanneer maak je de juiste keuze houdt veel mensen bezig waardoor ze soms helemaal geen keuze maken.

Een paar tips:

  1. Ken jezelf. Door goed te weten wie jij bent en wat belangrijk voor je is ben je beter in staat keuzes te maken die bij jou passen. Ken je sterke en minder sterke punten en geloof in wie jij bent.
  2. Luister naar je eigen ik. Vaak luisteren we naar heel veel mensen om ons heen en soms is dat ook verstandig. Zorg er bij de uiteindelijke keuze wel voor dat het jouw keuze is en past bij je gevoel.
  3. Maak een keuze. Het maken van een keuze geeft rust en ruimte. Je weet nooit vooraf of een keuze de juiste is maar door wel een keuze te maken blijf je zelf in control en wordt de keuze niet voor je gemaakt.
  4. Er blijven altijd nieuwe keuzes komen. Nadat je een keuze hebt gemaakt zul je merken dat er weer nieuwe keuzes ontstaan in de richting die je hebt gekozen. Je kunt dus altijd weer kiezen, ook als blijkt dat je uiteindelijke keuze anders uitpakt dan je voor ogen had.
  5. Kies en wees blij met je keuze. Kijk vooruit in de richting die je gekozen hebt. Ontdek nieuwe keuzes en wees blij met jezelf en de keuzes die je maakt.

Hulp nodig bij het maken van keuzes?

Persoonlijke coaching kan je helpen om je te ontwikkelen in het maken van je keuzes. Wij gaan graag met je in gesprek om samen met jou je doelstellingen te bepalen. Kies voor jezelf, kies voor een coach!

Meer informatie?

Wil je meer informatie over hoe wij je kunnen ondersteunen bij het maken van je keuzes? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Ik ontdek graag met u de oplossingen voor uw organisatie! Direct contact opnemen